Velikokladuški vatrogasci intervenisali su na otvaranju kapije NK „Krajišnik“

sa

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 55 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Aida Dedić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci intervenisali su na otvaranju kapije NK „Krajišnik“ kako bi se omogućio transport pacijenta helikopterom.

– Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

– U povodu 17. godišnjice postojanja i rada, KUD „Biser“ Velika Kladuša večeras u Gradskoj sportskoj dvorani organizira veliki koncert koji počinje u 18:00h.

– Danas se obilježava Đurđevdan ili Jurjevo, kršćanski vjerski praznik u čast Svetog Georgija ili Jurja, a kojim se slavi početak proljeća. Ovaj praznik posebno je značajan za Rome, koji na ovaj dan ispraćaju zimu i slave buđenje prirode. Đurđevdan u narodu predstavlja granicu između zime i ljeta.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone. U jutarnjim satima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Vozače iz BIHAMK-a savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka od 20 do 26 °C.

– Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i slobodno vrijeme provesti na otvorenom.