Vestminster: 10.000 policajaca osigurava sprovod Elizabete II

.Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Vindsor (Windsor).  Državna sahrana kraljice Elizabete, jedna od najvećih logističkih izazova u britanskoj povijesti, održat će se u Vestminsterskoj (Westminsterskoj) opatiji, a među 2.000 gostiju su, između ostalih, japanski car Naruhito, francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron), američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden).   Ondje će biti i hrvatski predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sa suprugom.
Ispraćaj će se moći gledati u stotinjak kina i u parkovima na velikim monitorima

 

U Vestminsterskoj (Westminsterskoj) opatiji u Londonu, dvije hiljade gostiju,  uključujući nekoliko stotina predsjednika, poglavara i monarha danas će prisustvovati državnom ispraćaju kraljice Elizabete II.

Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Vindsor (Windsor).

Državna sahrana kraljice Elizabete, jedna od najvećih logističkih izazova u britanskoj povijesti, održat će se u Vestminsterskoj (Westminsterskoj) opatiji, a među 2.000 gostiju su, između ostalih, japanski car Naruhito, francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron), američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden). 

Ondje će biti i hrvatski predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sa suprugom.

Sahranu će osiguravati više od 10.000 policajaca iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva jer se uzduž pogrebne povorke očekuje rekordan broj ljudi. Zemlja će u ponedjeljak gotovo stati. Trgovine, uredi, restorani bit će zatvoreni. Ispraćaj će se moći gledati u stotinjak kina i u parkovima na velikim monitorima.

Poslijepodne kovčeg kraljice Elizabete II bit će odvezen u dvorac Vindsor (Windsor) gdje će navečer biti pokopana u najužem krugu porodice.

Sva javna mjesta na kojima građani mogu pratiti pogrebnu povorku su popunjena, izvijestile su londonske vlasti.

Foto: AP