Protesti u Vukovaru zbog nekažnjavanja ratnih zločina: Viđeni i plakati protiv Plenkovića

Na incijativu gradonačelnika Ivana Penave (HDZ) u Vukovaru su u 14 sati počeli protesti zbog neprocesuiranja počinilaca ratnih zločina.

Na stotine ljudi okupilo se platou Trga Republike u Vukovaru, izvjestili su hrvatski mediji.

U Vukovaru se protestuje protiv neprocesuiranja ratnih zločina, međutim proteesti se tumače se i kao izraz nezadovoljstva krajnje desnice premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovom politikom. Također, još intrigantnija činjenica da protest organizira HDZ-ov gradonačelnik, odnosno da vukovarski skup ima tihu podršku desnog krila Plenkovićeve stranke, prenosi Novilist.hr.

Iako su organizatori najavili da političke poruke na skupu nisu prihvatljive, na gradskim ulicama su one itekako vidljve, a jedan od eksplicitnijih transparenata je s fotografijom premijera Andrej Plenkovića ispod koje su citirani stihovi Antuna Gustava Matoša: "U šarmantnoj pozi / moderni poganac / najmio ga stranac / da nam metne lanac".

U Vukovar je došao i Ljubo Česić-Rojs koj ije kazao da je na proteste došlo desetak generala iz Hrvatskog generalskog zbora dodavši da ovo nije protestprotiv Vlade.