(VIDEO) ČUDO OD DJETETA IZ SREBRENICE: Said ima dvije godine, kao od šale pogodi zastave 60 država!

Home

(VIDEO) ČUDO OD DJETETA IZ SREBRENICE: Said ima dvije godine, kao od šale pogodi zastave 60 država!


Said Šakić iz Srebrenice ima dvije i po godine i čudo je od dijeteta.

U vrtiću Proletarac kojeg pohađa otkrili su da Said zna raspoznati više od šezdeset zastava država širom svijeta. Imena država još ne može pravilno izgovoriti, ali nema problema sa identifikovanjem zastava.

Zastavu Njemačke prvu je zapamtio, a kasnije je pamtio po tri zastave, tako da je do danas zna da prepozna od šezdeset zastava, istakla je njegova vaspitačica Jasna Avdić.

Avdićeva je ispričala kako se Said često igrao oko karte svijeta što je primijetio pripravnik i pokazao mu zastavu Njemačke. Kada je sutradan došao u vrtić, Said je prišao karti pokazavši na zastavu Njemačke i rekao čija je. Tada su vaspitači shvatili da Said brzo pamti. Od tada su mu počeli pokazivati i zastave drugih zemalja, a Said je svako jutro dolazio i pokazivao šta je zapamtio, nakon čega su u vrtiću specijalno za njega izradili kartice sa zastavama.

Dovoljno je, kažu, da mu jednom ili dva puta kažu ime države i Said to zapamti. Poznaje i boje, simbole na automobilima, a u posljednje vrijeme je počeo i da se interesuje za slova.

Otac Seid kaže da su od rođenja primijetili da je Said natprosječno inteligentan i da ga u budućnosti može vidjeti kao geografa. Kao i svaki roditelj od svog djeteta očekuje najbolje, ali će pustiti Saida da sam bira i da sve ide svojim tokom. Do tada, Said nek se igra, jer osim što je izuzetno pametan i druželjubiv je.

 

(Izvor: Novi.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 25/05/2017 - 21:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top