(VIDEO) Senad Šepić: Vlasti su zakasnile sa mjerama, “korona zakon” je sadržajno loš

sepic-o kanal
O zdravstvenim i ekonomskim mjerama koje su bh. vlasti provodile i provode novinari O kanala, sinoć su u Dnevniku razgovarali sa predsjednikom Nezavisnog bloka Senadom Šepićem.

 

“Ja mislim da je vlast trebala i morala puno brže reagovati. Mjere koje su oni donijeli su krajnje zakašnjele. Sadržajno je loš “korona zakon”. Po meni je potpuno pogrešno bilo da se na ovakav način prišlo jednom problemu. Umjesto da se sačuvaju radna mjesta od samog početka krize i momenta kada su se mnoge djelatnosti zatvorile u BiH, u tom momentu vlast je potpuno drugačije reagovala”, rekao je za O kanal Senad Šepić.

Predsjednik Nezavisnog bloka se posljednih dana energično založio za ukidanje odredbe o samoizolaciji od 14 dana za bh. građane koji rade i žive vani.

Nezavisni blok je zahtjeve za ukidanjem ove odredbe podnio i na državnom i na federalnom niovu i očekuje se da uskoro Krizni štab uvrsti ovu temu na dnevni red i konačno je riješi na zadovoljstvo velikog broja našeg naroda koji želi doći svojoj kući i porodicama.

Govoreći o izborima ponovio je svoj raniji stav i pozvao na podršku usvajanju novog izbornog zakona koji bi uveo elektronsko glasanje i skeniranje glasačkih listića i time omogućio poštene i fer izbore na kojima bi narod mogao izabrati promjene.

Kompletan razgovor pogledajte u nastavku.