(VIDEO) Šepić za Aljazeeru: Institucije su privatizovane

sepic
Senad Šepić, predsjednik Nezavisng bloka, u emisiji Kontekst TV Aljazeera Balkans, govorio je o prijedlogu Zakona o kontroli i nadzoru utroška sredstava kroz javne nabavke koje predlaže Nezavisni blok.

 

„ Parlament može učiniti sve jer gdje god da postoji politička volja za bilo koju akciju, parlament ima mehanizme, ima snagu. Parlament mora otvoriti jednu široku i transparentnu raspravu,“ naglasio je predsjednik Šepić prilikom podsjećanja na upućeni prijedlog Nezavisnog bloka koji se odnosi na Zakon o kontroli i nadzoru utroška sredstava kroz javne nabavke.

Povod emisiji je afera ‘respiratori’ o čemu su još govorili: Ismet Suljević, anesteziolog, Aleksandra Martinović iz nevladine organizacije Transparency International, Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH. Podsjećamo da glavni akteri ove afere nisu uzeli učešće u emisiji iako su od strane uredništva, uredno i na vrijeme pozvani da javnosti pojasne sve potrebne aspekte.

„ Ovo je priča koja mora doživjeti i sudski i politički epilog. Ključna stvar je ko su nalogodavci i ko su oni koji stoje iza ovakvog posla, “ rekao je između ostalog predsjednik Nb-a Šepić.

Pogledajte cijelu emisiju: