fbpx (VIDEO) Skupština na vanrednom zasjedanju odlučila: Priznati diplome i “skinuti” sa budžeta USK Medicinsku školu u KŠC

(VIDEO) Skupština na vanrednom zasjedanju odlučila: Priznati diplome i “skinuti” sa budžeta USK Medicinsku školu u KŠC

Home

(VIDEO) Skupština na vanrednom zasjedanju odlučila: Priznati diplome i “skinuti” sa budžeta USK Medicinsku školu u KŠC


Danas je Skupština Unsko-sanskog kantona održala vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrala gorući problem u Bihaću, a to je KŠC i priznavanje diploma svršenim srednjoškolcima.

Nakon što su na prošloj sjednici održanoj u ponedjeljak, skinuli sa dnevnog reda materijale vezane za KŠC, danas su donošenjem zakona koji je isključivo za rješavanje ovog problema.

U diskusiji je raspravi o ovom zakonu Keserović Kenan je predložio zaključak koji je usvojen jednoglasno, a tiče se odgovornosti koja je vezana za ovaj problem. Zaključkom je tražio dase kompletna dokumentacija dostavi Kantonalnom tužilaštvu.

Prilikom razmatranja elaborata o osnivanju Medicinske škole u KŠC, komisije u Skupštini USK su tražile određene izmjene u elaboratu, što je i prihvaćeno od strane Skupštine.

Izmjene se uglavnom odnose na način finansiranja medicinske škole, tako da se medicinska škola neće finansirati iz budžeta USK i neće nostiti epitet Javne ustanove kako je bilo predviđeno.

 

(Izvor: USN.tv)

Topic
Objavio: Čet, 22/06/2017 - 15:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top