Vijeće ministara o uslovima za ulazak stranaca u BiH

asd
Trenutna odluka ne prepoznaje imunizirane građane ili one koji su u posljednjih šest mjeseci prebolovali COVID-19, a koji ne predstavljaju zdravstvenu opasnost

Vanredna sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u 13 sati, a na dnevnom redu naći će se prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, u drugom krugu glasanja.

Na prošloj sjednici prijedlog nije prošao zbog brojnih primjedbi Ureda za zakonodavstvo, ali i državnih ministara. Riječ je o usaglašenom tekstu čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Trenutna odluka ne prepoznaje imunizirane građane ili one koji su u posljednjih šest mjeseci prebolovali COVID-19, a koji ne predstavljaju zdravstvenu opasnost.

Pred ministrima će se naći i obavještenje o prestanku primjene preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki i prijedlog odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, zatim prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama, a razmatrat će se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe droge.