Vikend u znaku ribolova: Na rijeci Glini održano Prvenstvo i KUP FBiH

asd
U skladu sa Kalendarom takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za 2021. godinu, proteklog vikenda, u subotu i nedjelju, 22. i 23. maja, održano je dvodnevno takmičenje čiji domaćin je bilo USR „Štuka“ iz Velike Kladuše.

Takmičenje je organizirano na ribolovnoj stazi na rijeci Glini. Prvog dana takmičenja održano je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za kategorije seniori i seniorke, ekipno i pojedinačno. Učešće u lovu ribe udicom na plovak uzelo je 11 ekipa, te 34 učesnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvo mjesto u individualnom takmičenju zauzeo je Amer Travančić (SRD „Jelah“ Tešanj). Drugo mjesto pripalo je Nerminu Piknjaču iz istog kluba, dok je treću poziciju zauzeo Semir Bašić (SRD „Visoko“). Titulu ekipnog pobjednika na Prvenstvu FBiH odnijelo je SRD „Jelah“ iz Tešnja. Drugo mjesto osvojilo je USR „Kiseljak“, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Velika Kladuše, USR „Štuka“.

Drugog dana takmičenja, održan je KUP Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za kategorije seniori i seniorke, ekipno u istoj disciplini kao i Prvenstvo, u lovu ribe udicom na plovak.

Prvo mjesto zauzela je ekipa UGSR „Bistro“ iz Zenice. Drugo mjesto pripalo je USR „Sarajevo 1906“, dok su treće mjesto zauzeli učesnici iz USR „ Kiseljak“. Drugim danom takmičenja okončana je uspješna organizacija dvodnevnog nadmetanja najboljih ribolovaca na rijeci Glini s koje su gostujući takmičari ponijeli najbolje utiske.

Image
ger