Višković: Gubitnici u BiH su i Bošnjaci, i Srbi i Hrvati

232323
Poruke upućene sa velikog narodnog skupa, održanog u Banjaluci pod motom "Sloboda" sa ciljem zaštite Republike Srpske, obavezujuće su za institucije RS, izjavio je premijer ovog bh. entiteta Radovan Višković.

Višković kaže da je taj skup u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske bio veličanstven, da je apsolutno opravdao svoj cilj, te da sa njega nije poslata nijedna uvredljiva poruka.

“Nijedna jedina uvreda prema bilo kome u BiH, pa čak i prema ovima koji su na direktan način proizveli ovakvu situaciju na prostoru BiH. Poruke su bile više nego jasne, jasno upućene”, rekao je Višković za ATV.

On je naveo da je u plaštu svih dešavnja u vezi sa nametnutom odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH o izmjenama Krivičnog zakona BiH prema kojem je zabranjueno negiranje genocida i veličanje ratnh zločina, u prvi plan isplivalo nezadovoljstvo Srba, a skroz zanemarena pozicija Hrvata.

“Hrvati imaju razloga da su više nezadovoljni, više oštećeni, neuvaženi u BiH, i čak da nemaju mehanizme svoje zaštite kao što imaju predstavnici srpskog naroda. Mi koristimo samo svoja ustavna ovlaštenja i ono što nam je propisao Ustav BiH. Imamo pravo na zaštitu svojih legitimnih prava”, istakao je entitetski premijer.

On je rekao da srpski narod želi da bude uvažen i poštovan i da sve odluke donosi u dogovoru.

“Sve dok se međunarodni faktor miješa u unutrašnje stvari BiH, nema budućnosti BiH, kako god to neko zamišljao. Možda u ovom momentru Bošnjaci smatraju slavodobitno kako su oni nešto iz ovoga profitirali. Nisu, gubitnici u BiH su i Bošnjaci, i Srbi i Hrvati iz prostog razloga što je u znatnoj mjeri zaustavljen razvoj BiH, a to ide na štetu svima koji žive na ovim prostorima”, naglasio je Višković.

 

Foto : N1