Vjenčanja iz snova kroz objektiv Seada Okića iz Bihaća - Lookman film

.



 
Kada razmišljate o vjenčanju, o tom jednom perfektnom danu, koji ćete pamtiti čitav život, vjerovatno razmišljate o fotografu, videografu, koji će zabilježiti tu magiju.  I vjerujte, nije lako. Jer to se bira samo jednom. Kada dobijete fotografije, video uratke i vašu priču, ako nije onakva kakvu ste željeli, nema ponavljanja! Osim, ako se budete još koji put udavali ili ženili?!
 
Sead Okić, poznatiji kao Logic Lookman je vizionar iza kamere, svjetski priznat videograf koji tako standardne scene s vjenčanja pretvara u magične price, bajke, koje želite iznova živjeti. Živi u Bihaću gdje i radi, a svoju je priču počeo slučajno, kroz ples. I nastavio je plesati tako, kroz tudje svadbe i neke druge prve plesove, bilježeći emociju, ljubav i zajedništvo. 

Tragajući za savršenim momentom, dajući posebnu scenografiju svakoj priči ponaosob.
 
Ma svako može uzeti fotoaparat I slikati? Svako danas može I snimati?! Nećemo se složiti. Kada pogledati fotografije i video uratke ovog umjetnika, vidjecete razliku. Golim okom prepoznacete emociju, a kvalitetu je skoro moguće i osjetiti.
 
I nije Lookman samo videograf kojeg ćete vidjeti na vjenčanjima. On je ucesnik i priznati videograf i fotograf svjetski poznatih takmičenja, nosioc nekoliko nagrada, a kao kvalitetan videograf, odnedavno i clan žirija poznatog WEVA CEE nagrade, poznatog svjetskog takmičenja videografa za vjenčanja. U Rimu, kao clan žirija, predstavljao je i Bosnu i Hercegovinu, kao jedini videograf iz naše zemlje, koji ucestvuje u ovom međunarodnom takmičenju.
 
Na ovom međunarodnom takmičenju WEVA CEE Award, osvojio je nagradu Best Pilot za područje Balkana, kategorija u kojoj se ocjenjuje vještina pilotiranja svim električnim napravama koje se koriste za snimanje ukomponirano u jedan video s kojim se  videografi predstavljaju.  

Da sve ima smisla i da je vrijednost njegove umjetnosti na vrhuncu je kada osvaja prvu nagradu u kategoriji  Best Pilot, ali za  CEE-25 zemalja centralne i istočne Europe.
 
Sead Okić aka Logic Lookman, kao najbolji otisak vremena i kreativnosti, u Bosni i Hercegovini, u Bihaću, utkan u mnogobrojne sudbine tudje sreće i najljepših trenutaka, biljezi i dijeli emocije, snimajući vase najljepše trenutke.
 
Videography by Lookman na Instagramu okuplja ljubitelje fotografije, ljepote, izvrsnosti i emocija, a Lookman dijeli sa svojim pratiocima sve one divne momente, u magiji fotografije i videa, neke divne ljubavi, koja živi kroz sliku. To su prepoznali i nagradili u kompaniji Wedisson, na čijoj stranici, pored vrhunskih svjetskih fotografa, nalazi se i ime Seada Okica, jedinog fotografa koji parira svijetu iz Bosne i Hercegovine.