Vjenčanje i pokop odjednom: Oženio djevojku koja je umrla od raka dojke

Muškarac u Kini oženio je svoju pokojnu djevojku tijekom njenog sprovoda, kako bi joj pokazao svoju odanost nakon što je izgubila bitku s karcinomom dojke.

35-godišnji Xu Shinan ovim činom je djevojci htio ispuniti posljednju želju da postane mladenka. Preminula Yang Liu u lijesu je ležala obučena u bijelu vjenčanicu okružena sa 169 buketa ruža, dok je Xu čitao bračne zavjete.

"Ženo, molim te, ne brini. Ostatak mog života biće bolan, ali neću odustati", rekao je Xu na sahraniYang je umrla 14. listopada u dobi od 34 godine nakon petogodišnje borbe s rakom. U skladu s kineskom tradicijom odavanja počasti mrtvima, Xu je sedam dana ostao uz tijelo supruge.

"Moja žena je govorila da nitko ne smije plakati za njom kad umre. Suzdržavao sam se od plakanja, no kada su je poslali na kremiranje više se nisam mogao suzdržati", ispričao je ožalošćeni suprug.

Nakon smrti Xu je otkrio da je njegova pokojna supruga prije hospitalizacije pretraživala vjenčanice na Internetu zbog čega joj je i kupio jednu, piše Daily Mail.

"Obećao sam joj da ću joj kupiti najljepšu haljinu", priznao je Xu.