A SDA BiH: Vjerujemo da će general Dudaković i njegovi saborci i sada pobijediti i dokazati svoju nevinost

S nevjericom i zaprepaštenjem smo primili jutrošnju vijest o akciji Agencije za istrage i zaštititu SIPE u Unsko_sanskom kantonu i hapšenju pripadnika Petog korpusa na čelu sa generalom Atifom Dudakovićem.

Mnogi od nas su bili pripadnici Petog korpusa i časno branili svoju domovinu, svoje majke sestre, braću i djecu u minulom našem odbrambenom ratu, i živi smo svjedoci uloge i značaja Petog korpusa u našem opstanku i odbrani države. Nismo mi bili ni agresori ni koljači, ni genocidni krvoloci, nego istinski patrioti i časni ljudi koji su svojom krvlju natopili svaki pedalj naše zemlje,u odbrani dostojanstva i časti koja nema cijenu u Krajini.

Borio se Peti korpus na čelu sa generalom Atifom Dudkovićem, protiv Vojske Srpske Krajine,Vojske Republike Srpske,Vojske Jugoslavije i Narodne odbrane izdajnika Fikreta Abdića, združenog sa zloglasnim Crvenim beretkama Milorada Ulemeka Legije.

Zahvaljujući odvažnim, hrabrim i nadasve časnim borcima Petog korpusa Armije BiH, Unsko.sanski kanton je opstao i nije se dogodila Srebrenica, jer smo i mi bili tzv, zaštićena zona. Tražila se u najtežim danima za Bihaćki okrug predaja oružja, čemu je Dudaković odlucno rekao: NE i krenuo dalje, Nije pokleknuo ni pred zahtjevima Međunaordne zajednice, ni pred moćnim neprijateljem. I, pobijedio je. U zoni odgovornosti Petog korpusa nije bilo ni logora, niti masovnih grobnica.

Vjerujemo da će general Dudaković i njegovi saborci i sada pobijediti i dokazati svoju nevinost i učesće u bilo kakvim zločinima, jer general Atif Dudaković je prije svega bio vojnik, komandant s čašću i moralom velikog vojskovođe. A SDA čvrsto stoji uz našeg generala i njegove saborce i želimo da se što prije skine stigma sa njihovih imena i dokaže njihova nevinost.

 

Press Služba A SDA BiH