Vlada KS odlučuje: U Sarajevu se otvara novi privremeni izolatorij, moguće u Skenderiji ili Studentskim domovima

kantonsarajevo
Kako nam je pojasnio Gavrankapetanović, s obzirom da ovaj objekat neće biti moguće završiti za dva mjeseca, mora se pronaći alternativni smještaj za lakše Covid bolesnike.

 

U toku dana Vlada Kantona Sarajevo ponudit će rješenja u gradu za ad hock izolatorij dok se ne završe radovi na izolatoriju u Općoj bolnici. Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz"  prof.dr.Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš".

Prema njegovim riječima, danas je usaglašen plan aktivnosti Zavoda za izgradnju KS i UNDP-a oko obnove zgrade garnizone ambulante u sklopu Opće bolnice.

 - Mi ćemo odrediti tim u ime Opće bolnice koji će učestvovati u svim fazama rekonstrukcije objekta u koji može stati 150 kreveta i potpuno ćemo se brinuti o njemu – kazao je Gavrankapetanović, nakon održanog sastanka u Vladi KS.

Kako nam je pojasnio,  s obzirom da ovaj objekat neće biti moguće završiti za dva mjeseca, mora se pronaći alternativni smještaj za lakše Covid bolesnike.

Šta će Vlada odlučiti ne znam, ali će ponuditi rješenje -  kaže Gavrankapetanović.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza" mogući izolatorij mogao bi biti na Građevinskom fakultetu, Skenderiji ili u jednom od paviljona u Studentskim domovima. Ranije su sve ove opcije bile u igri, a na Građevini je već u aprilu bio oformljen izolatorij s više od 100 kreveta.