Vlada USK odobrila upisne kvote na Univerzitetu u Bihaću

Fadil
- U akademsku 2020/21 godinu planiran je upis 445 studenata na prvi ciklus studija na svim fakultetima, na drugi samofinansirajući ciklus bit će upisano 175, a na treći ciklus pet kandidata.

BIHAĆ, 5. juna - Vlada Unsko – sanskog kantona odobrila je, na jučerašnjoj sjednici, upisnu kvotu Univerziteta u Bihaću za narednu akademsku godinu.

Prema projekcijama odobrenim od strane Senata planiran je upis 445 studenata na prvi ciklus studija na svim fakultetima. Na drugi samofinansirajući ciklus bit će upisano 175, a na treći ciklus pet kandidata.

Prema preporukama Vlade, za studijske programe i odsjeke koji zabilježe zainteresiranost manju od 70% Vlada, Rektorat i resorno Ministarstvo morat će pronaći adekvatno rješenje. 

Ovu oduku pojašnjava rektor Univerziteta u Bihaću Fadil Islamović.

„ Prema obećanjima Ministarstva i Vlade Kantona za studentske odsjeke čiji su profili izlazni ili deficitarni na kantonu moguće da Vlada da nakladnu saglasnost za upis manjeg broja studenata. Za one odsjeke koji su suficitarni vrlo je moguće da se takav upis ne odobri, a da se ti studenti upute na sličan ili srodan studentski odsjek“, naveo je rektor Islamović.