Vlasnik pekare "Manja" ponovo iznosi sporne stavove na društvenim mrežama, spomenuo i Srebrenicu

,
Vlasnik pekare "Manja" i predsjednik Unije poslodavaca RS-a Saša Trivić koji je prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, ponovo je na meti kritika javnosti zbog novih spornih objava.

Na profilu koji Trivić koristi na društvenoj mreži X već satima traju rasprave koje se tiču izbora u Srbiji, a Trivić je između ostalog komentirao odlazak građana iz RS-a na glasanje u ovu susjednu zemlju.

"Samo da javim ovima iz Srbije što nas mrze da smo mi za njih najveće izvozno tržište. Pripazite malo kada se svađate i kada pljujete svoje najbolje kupce. Poslije ovolike pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih. Treba ih 'satrati' da nikada nemaju nikakvu šansu", napisao je Trivić.

Njegov komentar povukao je za sobom niz rasprava, a jedan od korisnika ove društvene mreže odgovorio je Triviću.

Foto: Screenshot: X

"Da li to hoćete i u Srbiji da napracite novu Srebrenicu, e pa neće moći", stoji u komentaru.

Komentar Trivića izazvao je upravo i najviše reakcija.

"U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se", poručio je.

Trivić je i ranije objavljivao niz spornih komentara i fotografija, a 2019. godine korisnici društvenih mreža otkrili su i fotografiju koju je Trivić podijelio 2016. godine, a na kojoj je prikazan Ratko Mladić uz riječi "Jedan, jedini".

 

 

 

Foto: Screenshot: X