Vlastitoj bebi prerezala grkljan pa muža pitala: Zašto plače

Ukrajinka (21) počinila čedomorstvo. Svoju tri sedmice staru kćerku ubila je u naletu ljubomore jer je vjerovala da muž bebu voli više nego nju. Muž (26) je za to vrijeme bio izašao baciti smeće.

Vrativši se nazad u stan, smješten u gradu Rivne na sjeverozapadu Ukraine, zatekao je suprugu s krvavim rukama, a zatim otrčao u spavaću sobu samo da bi vidio mrtvu bebu. Žena ga je navodno pitala: "Zašto plačeš"?

Njegova majka, Maria Momot, u nevjerici je prepričavala događaj. Rekla je da je njena snaha bila ljubomorna na bebu.

Policija je pronašla nož s kojim je beba ubijena, sav prekriven krvlju, u sudoperu.

Majka djeteta, koja je ostala nepoznata medijima, tvrdila je da ne zna zašto je to učinila. Nije se mogla sjetiti ni šta je radila ranije toga dana.

Osumnjičena je krajem prošle godine bolovala od upale mozga i ta je bolest ostavila neke posljedice na njeno mentalno zdravlje, jer se kasnije liječila u psihijatrijskoj bolnici, piše Avaz.

Međutim, kratko nakon poroda i dvije i po sedmice prije počinjene strahote pustili su je iz bolnice zbog ljekarske procjene da je zdrava.

Ukrajinka je privedena i poslana na psihijatrijsko vještačenje. U slučaju da se pokaže kako je ubistvo počinila pri punoj svijesti, bit će optužena za ubistvo maloljetnika s predumišljajem, za što je maksimalna moguća kazna 15 godina zatvora.