Volodimir Zelenski je oduševio sve posjetom Izjumu, ali pažnju je najviše privukao detalj na jakni

Zelenski
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je posjetio Izjum što je za mnoge bile iznenađujuća posjeta s obzirom na to da je ovaj grad oslobođen prije tek nekoliko dana, a da se borbe i dalje vode nekoliko desetina kilometara dalje.

 

Pored govora koji je održao vojnicima u kojem je pojasnio koliki zapravo značaj predstavlja oslobađanje Izjuma, ali i cijele Harkovske regije, Zelenski je privukao i pažnju zbog uniforme koju je nosio, tačnije značke koja je bila zašivena na nju.

Naime, na maslinastoj jakni koju je Zelenski nosio stajala je značka na kojoj je bila prikazana lobanja i ispod nje natpis "Ukrajina ili smrt", što na jednostavan, ali efektan način objašnjava trenutno "stanje uma" svih Ukrajinaca koji žele osloboditi državu.

Podsjetimo, Zelenski se tokom današnje posjete Izjumu zahvalio svim ukrajinskim vojnicima na zadatku koji su obavili.

"Želim vam svima dobro zdravlje. Veliak je čast biti ovdje s narodom Ukrajine i vojnicima. Hvala vam na oslobađanju naše države od neprijatelja, terorista iz Ruske Federacije i svih izdajica", rekao je Zelenski okupljenima.

Nakon toga, osvrnuo se i na prizore koje je zatekao u Izjumu. "Prizori su veoma šokantni, ali za mene nisu. Vidjeli smo iste slike iz Buče, uništene zgrade, ubijene ljude. Kada su ukrajinske trupe vratile kontrolu nad Bučom, otkrile su niz ratnih zločina, masovne grobnice, a mnogi od ubijenih su imali tragove mučenje", rekao je Zelenski, prenosi AP.