Vozač Audija udario dvije pješakinje pa pobjegao: “Moram da idem, pružio sam joj prvu pomoć"

.

U Dragočaju kod Banja Luke policajci su lišili slobode Banjalučanina V. N., jer je upravljajući Audijem učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 19.20 sati u istom mjestu.

V. N. je lišen slobode istu noć oko 20.55 sati.

On je udario dvije pješakinje, pobjegao nakon nesreće, a potom je, kada je pronađen, odbio i alkotestiranje.

 

“Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju”, navela je Milana Stojanović, portparolka Policijske uprave Banja Luka.

 

Oba pješaka su zadobila tjelesne povrede i ljekarska pomoć im se ukazuje na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Kako piše SrpskaInfo, vozač je, prema njegovoj i priči očevidaca, pružio prvu pomoć ženi okrenuvši je na bok, ali je nakon 10-ak minuta, dok su okupljeni mještani čekali Hitnu pomoć i policiju, sjeo u automobil i napustio mjesto nesreće.

 

“Ja moram da idem! Pružio sam joj prvu pomoć, šta još više mogu da uradim”, navodno je rekao pred više očevidaca, saznaje Srpskainfo.

“Kretale smo se lijevom stranom puta, jer se na njemu ne mogu mimoići lako dva vozila, a ja sam hodala ispred nje. Kada smo počeli da se spuštamo prema centru osjetila sam udarac u lakat i nju kako pada na zemlju. Automobil nam je dolazio s leđa i imao je dovoljno prostora sa desne strane da prođe pored. Međutim, ko zna zbog čega, prešao je na našu stranu i naletio pravo na nas”, rekla je prijateljica povrijeđene žene.