Vozač pogrebnog vozila s Balkana došao u Njemačku po mrtvo tijelo pa nastali problemi

Vozač pogrebnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka doživio je neugodnost u Stuttgartu od njemačke policije kad je iz Hrvatske stigao po mrtvo tijelo 86-godišnje Hrvatice.

Prilikom odlaska po smrtovnicu u matični ured svoj automobil je ostavio parkiran na mjestu za invalide u ulici Eberhardstraße ispred matičnog ureda.

U međuvremenu su došli njemački policajci. Odmah su pregledali sve njegove papire te osim što je nepropisno parkirao vozilo utvrdili da nema „njemačku ekološku vinjetu koja je obavezna u Stuttgartu“.

Kaznili su ga kaznom u iznosu 108 eura, te ga poslali u Gradski ured po tu ekološku vinjetu, piše Bild.

No, tad se situacija još više zakomplicirala. Prilikom izdavanja potvrde njemački službenici su “ustanovili kako automobilu ima dizelski motor standarda Euro 3, koji je zabranjen u Stuttgartu”. A to je dalje značilo kako vozač pogrebnog preduzeća ne može pomaknuti svoj automobil zbog te odredbe.

Hrvatski vozač je bio izvan sebe jer do pokopa umrle Hrvatice ostalo još svega 12 sati. I onda je ustavljena greška. Srećom po vozača ustanovljeno je kako je greška kod njemačkih službenika, tj. policije i administrativnog osoblja.

Naime, pogrebna vozila isključena su od zabrane zbog vožnje dizelaša pa je vozaču pogrebnog preduzeća dopušteno nastaviti voziti mrtvo tijelo Hrvatice u Hrvatsku.