Vozači, oprez: Gusta magla u pojedinim dijelovima BiH

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Prijedora i Foče, pa se vozačima savjetuje oprezna i sporija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Rogatici će danas od 15.00 do 2.00 časa zbog obilježavanja slave opštine biti na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica koji prolazi kroz grad na dijelu Ulice Srpske sloge od raskrsnice kod Doma za starija lica "Sunce" do raskrsnice kod Razvojne banke. 

Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce ulicama Đenerala Draže i Serdar Janka. 

Iz AMS-a preporučuju oprezniju vožnju i zbog pojačane frekvencije vozila koja se očekuje i danas na svim važnijim putevima i graničnim prelazima. 

Pojačana frekvencija vozila jutros je na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Izačić na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, a tokom dana slična situacija očekuje se na većini graničnih prelaza. 

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica. 

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, pa vozače mole za strpljenje. 

U toku je sanacija klizišta i na regionalnim putnim pravcima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika (granica Republike Srpske). 

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, te Karanovac-Mitrovići-Kneževo. 

Vozila usporeno saobraćaju na području Trebinja na magistralnom putu prema Trnovici zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, te na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske (Novo Selo) na području opštine Šipovo. 

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac. 

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini. 

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja. 

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na području Federacije BiH na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Radovi se izvode i na putnim pravcima Kakanj-Visoko, Srbljani-Bosanska Krupa, Semizovac-Olovo-Kladanj i Domanovići-Stolac. 

Iz AMS-a napominju da je zbog radova na području Hrvatske do daljeg obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.