Vozači oprez, u večernjim satima stiže nevrijeme

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja

I za danas su meterolozi u poslijepodnevnim i večernjim satima najavili kišu u Bosni, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, prenosi Anadolu Agency (AA).

U gradskim zonama frekvencija vozila je pojačanog inteziteta.

Na dionici magistralnog puta Konjic – Jablanica izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom. Na istom magistralnom putu, u noćnim satima, izvode se radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Mostar – Široki Brijeg na Širokobriješkoj obilaznici, gdje dolazi do kraćih zastoja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ – Lanište, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj, Stolac – Neum, Cazin – Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, prenosi Fokus.

Na graničnom prelazu Hum pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.