Vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost

magla

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravamo na putnim pravcima: Zenica - Doboj, Tuzla - Zvornik i Tuzla – Orašje, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 6 sati ujutro za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever – Butila (smjer Sarajevo sjever-Butila). Danas od 08 do 16 sati izvodit će se radovi na mostu u Reljevu na magistralnom putu Jošanica - Stup. Na ovoj dionici saobraćat će se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 09 do 15 sati.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo -Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša - Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.