Vrelo Miljacke: prirodna atrakcija nadomak Sarajeva idealna za predah od užurbanog tjedna i punjenje baterija

Miljacke
Priroda otkriva svoju ljepotu na svim mjestima i u svakom trenutku, oku koje zna gdje potražiti.

 

Par dana nakon što smo vam kao prijedlog za idealan vikend izlet naveli pješčane piramide u Foči, već smo pronašli još jedan prelijepi krajolik koji vrijedi istražiti, što potvrđuje činjenicu da Bosna i Hercegovina krije još mnoštvo zanimljivih lokacija koje trebate posjetiti.
Zbog toga i ovaj članak možete shvatiti kao svojstven poziv da upoznate sve zanimljivosti i prirodne lokacije koje se kriju u vašem susjedstvu.
Ovaj put našoj optici nije promakao prelijep prizor stijene obrasle mahovinom te izvor planinske rijeke Miljacke koji čine prekrasni slapovi.

Vrelo Miljacke se nalazi u blizini Sarajeva, na samo dva kilometra od centra Pala, na nadmorskoj visini od 1010 metara, čime postaje savršeno vikend mjesto za bijeg od užurbanosti gradskog života.

„Wow!“ je bila i naša prva reakcija kada smo krenuli u avanturu istraživanja i nije nam dugo trebalo da ga proglasimo idealnim mjestom za laganu šetnju kroz šumu sa bajkovitim završetkom na samom vrelu.  
Prije nego što stignete na vrelo Miljacke uživat ćete u očaravajućem planinskom krajoliku ispunjenom šumom koji će razveseliti sva vaša osjetila.
Nemojte zaboraviti napiti se hladne izvorske vode te za uspomenu, kamerom fotoaparata pokušati uhvatiti ljepotu ovog mjesta. Također, kako bi uživanje bilo potpuno pripremite prikladnu obuću sukladnu planini i temperaturama.

Neposredno iznad divnih slapova nalaze se ostaci srednjovjekovne Gradine Pavlovića, a ako ste u potrazi i za dodatnim gastro iskustvom, posjetite restoran Vrelo Miljacke sa ponudom ukusne pastrmke i drugih specijaliteta tradicionalne kuhinje.

Nakon pregledavanja ovih fotografija vjerujemo da ste se uvjerili da je Vrelo Miljacke idealna izletišna destinacija gdje se možete opustiti, pronaći svoj #zenmode i napuniti baterije za početak narednog tjedna.