Vrijednost projekta 95.000 KM: Bihać će dobiti moderno inkluzivno igralište za djecu

č

Predstavnici italijanske nevladine organizacije “Istituto Pace Sviluppo Innovazione Acli – IPSIA“, povodom početka izgradnje inkluzivnog dječijeg igrališta u bihaćkoj mjesnoj zajednici Gornje Prekounje, posjetili su Gradsku upravu i zajedno s gradonačelnikom Elvedinom Sedićem obišli lokaciju na kojoj se vrše radovi.

Grad Bihać realizuje ovaj projekat uz podršku IPSIA BiH zajedno s JU Zavod za prostorno uređenje Bihać, JU Medicinska škola Bihać i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

– Cilj projekta je stvaranje zdravijeg društva u kojem svako dijete ima sigurno okruženje za igru i razvoj. Ministarstvo je podržalo projekt u vrijednosti od 25.000 KM i nadamo se da će sredstva biti dovoljna za završetak projekta – kazao je stručni savjetnik u Ministarstvu obrazovanja USK-a Asmir Felić.

Dizajn igrališta prilagođen je i za djecu sa poteškoćama u razvoju. Vrijednost projekta je 95.000 KM.

-IPSIA je sa projektima u Unsko-sanskom kantonu prisutna od 1997. godine. Nešto smo uradili a nešto radimo. Ovaj projekt koji se zove ‘Brat’ finansira Vlada Italije preko Ministarstva vanjskih poslova Italije i uključuje određene aktivnosti za migrante koji se nalaze ovdje u Bihaću, a dio i za lokalno stanovništvo – istakao je Daniele Socciarelli iz IPSIA BiH.