Vučić: Crna Gora će zbog zabrane održavanja izbora dobiti odgovor sa dalekosežnim posljedicama

.
Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova odbili su zahtjev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi

Predsjednički kandidat SNS i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na skupu u Kikindi da će sutra na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost razgovarati o svim efektima rata u Ukrajini, o svemu što se dešava u Evropi i svijetu, kao i o merama koje će Srbija poduzeti.

- Da obezbjedimo dovoljno nafte i naftnih derivata i da spriječimo iživljavanje na Srbiji, jer je vlasnik NIS-a ruska kompanija. Važno je da budemo jedinstveni. Pozivam sve koji najgore govore o meni da budu sa svojom državom, makar to bilo prvi put, da pokažu da razumiju probleme - rekao je Vučić.

On je dodao da će Priština i Podgorica sutra dobiti odgovor Srbije. Inače, Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova odbili su zahtjev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji.

Također, Vlada kosovskog premijera Albina Kurtija u Prištini je tražila da se prizna nezavisnost da bi se na toj teritoriji organizovali izbori 3. aprila.

- Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mjestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost Kosova da bi organizovali glasanje. Sutra će i u Crnoj Gori, ali i Albin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posljedicama - istakao je Vučić.