fbpx Vučić naredio punu borbenu gotovost vojske

Vučić naredio punu borbenu gotovost vojske

Home

Vučić naredio punu borbenu gotovost vojske

Specijalne jedinice kosovske policije - ROSU, provode jutros akciju na sjeveru Kosova, a predsjednik Srbije naredio je punu borbenu gotovost Vojske, javlja RTS. U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene za uzbunu i veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u tom gradu.

Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti, javio je RTS.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da je situacija dramatična, da su naoružane jedinice ROSU jutros oko 6 časova ''upale na sjever Kosova'', s ciljem da zastraše i izazovu paniku, "uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić".

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima.

TV "Most" javlja da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala, u zgradi zvanoj "Beograđanka", a i u Zubinom Potoku uhapšen je pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti.

Đurić ističe da je ''potpuno jasno da su ekstremisti u Prištini pribjegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu zemalja Kvinte''.

On kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da bude spriječen. Đurić je ocijenio da to ''predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine''.

Prema njegovim riječima, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Topic
Objavio: Tue, 28/05/2019 - 08:49

Povezane vijesti

Back to top