Vučić o Vulinu: Možda sam planirao da ga smijenim, ali eto sada su mu produžili mandat

.
Srbijanski list "Danas“ je nedavno objavio saznanje da će Aleksandar Vulin uskoro biti smijenjen sa mjesta direktora BIA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u "Hit tvitu" na TV Pink da je "možda i planirao da smijeni direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina", ali da mu je sada, kako je izjavio, produžen mandat.

 

 

- Pa kao što neće biti postavljen, produžili su mu život. Možda sam i planirao da ga smijenim, a sad ne mogu da ga smijenim pošto su to saznali - rekao je Vučić.

Poziv američke ambasade

Upitan o poziciji Marka Đurića u BIA-i, rekao je da o tome nikada nije ni razmišljao.

Vučić je rekao i da se Vulin pojavio na događaju koju organizuje američka ambasada povodom godišnjice Hilijard operacije, zato što je bio pozvan.

- Zvali ga i pojavio se. Ne ide čovjek bez poziva, koga je zvao tamo, nemam pojma niti me interesuje - rekao je Vučić.

Inače, srbijanski list "Danas“ je nedavno objavio saznanje da će Aleksandar Vulin uskoro biti smijenjen sa mjesta direktora BIA.

Raspisivanje izbora 

Tokom gostovanja u "Hit tvitu" na TV Pink, Vučić je rekao da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine, što bi značilo da će se oni održati 4. marta.

- Evo raspisat ćemo ih do kraja godine, 31. decembra za 4. mart, mislim da je to 60 dana ili ako ne, onda za sedmicu ranije, nije problem - kazao je Vučić.

 

Foto:Screenshot/Pink TV