Vučić promijenio priču: Nisam hvalio Miloševića, ono što sam rekao bila je kritika politike koju je vodio

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mnogi “falsificirali" njegov govor koji je održao u nedjelju na Kosovu.

Vučić je na konferenciji održanoj sa američkim senatorom Ronom Džonsonom (Johnson), kazao da su njegov govor o Slobodanu Miloševiću, neku slušaju, neki nisu, a neki se prave da nisu čuli", prenosi Telegraf.rs.

- Govorio sam o budućnosti, i uspostavljanja dobrih odnosa Srba i Albanaca. Bukvalno su neki falsificirali ili se prave da nisu čuli. Za Miloševića sam rekao da je imao najveću podršku, da je bio veliki lider, ali da su rezultati njegove vladavine za Srbe bili veoma loši. Samo što su mnogi ispustili taj drugi deo rečenice - rekao je Vučić.

Kako kaže, nije želio da napada Miloševića “za ono za šta su ga napadali drugi“.

- Ono što sam rekao nije glorifikacija, već naprotiv ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili i to je svako razumio. Zato sam rekao da je nama važno da ne gajimo kult grobova, da ne gajimo kult prošlosti, već budućnosti, a to što su neki to iskoristili samo govori da nisu spremni da se suoče sa prošlošću, da vode odgovornu politiku - naveo ja on.