Vučić: Srbija nije ničiji potektorat, naši odnosi s Rusijom su dobri

232
Mi ćemo nastaviti da imamo svoju samostalnu i nezavisnu politiku, rekao je Vučić

Odnosi Srbije i Rusije su vrlo dobri, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete Ruskom domu u Beogradu.

 

Istakao je da je Srbija nezavisna i suverena zemlja i da nije protektorat, ni Rusije, ni Britanije, ni Amerike, ni Njemačke, niti bilo koga drugog.

- Srbija se diči svojom samostalnošću i zato jesam razočaran izjavom britanskog ministra vanjskih poslova Kamerona da je Srbija protektorat Rusije, kao i pričama o tome da ćemo mi da budemo ti koji destabilizuju region - kazao je on.

Vučić je naglasio da mu se čini da mnogi drugi upravo na tome rade, "zdušno i svesrdno uz pomoć upravo onih faktora koji nam dijele lekcije svakodnevno".

 

- Ali dobro, šta da radite. Očigledno da mnogima smetate kada želite da imate svoju politiku i kada ta politika nije poslušnička. Mi ćemo nastaviti da imamo svoju samostalnu i nezavisnu politiku, pa i po pitanju Ruske Federacije i po pitanju mnogih drugih - naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da se cijeli svijet, kao i region, ubrzano naoružava, ali da ni Srbija ne zaostaje u tome.

- Naoružavaju se i svi ovdje u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavijestiti o preciznom datumu - rekao je Vučić, komentarišući izjavu novog francuskog premijera da je njegov prioritet naoružavanje Francuske.

 

Foto : Arhiva