Vučić: Sutrašnji izbori na Kosovu se održavaju u kontejnerima sa više od 500 naoružanih ljudi

.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se sutrašnji izbori na Kosovu održavaju u kontejnerima sa više od 500 ljudi "naoružanih do zuba", ali da će Srbi pokazati koliko su ujedinjeni.

Vučić je rekao da Srbi nisu trebali da učestvuju ni na jednim izborima na Kosovu koje je organizovala Priština, sve dok se ne formira Zajednica srpskih opština (ZSO).

On je istakao da ga je zaprepastila izjava portparola EU Petera Stana koji je rekao da je razočaran zato što Srbi neće izaći na izbore.

Vučić je rekao da za to nije kriva samo Prištima, već i EU, jer su bili garant sprovođenja Briselskog sporazuma na koji je nekadašnji visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton stavila potpis.

"Mi smo do sada učestvovali na četiri ili pet različitih izbornih ciklusa koje je organizovala Priština, a nije trebalo ni u jednom da učestvujemo dok se ne formira ZSO, ili u jednom poslije kojeg bi bilo jasno šta su to srpske opštine i da se zatim ide u ZSO", rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

On je zato pozvao Srbe da pokažu da nisu "šaka zobi koju mogu pozobati" kada im padne na pamet.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti sa Srbima sa Kosova koji nemaju kosovski pasoš i ne mogu da putuju, predsjednik Srbije je rekao da se o tome razgovara i da vjeruje da će taj problem biti riješen do 1. januara sljedeće godine.

 

Foto:Arhiv