Vučić tvrdi da nikad nije rekao ružnu riječ o Bošnjacima, a 1995. je govorio da će za jednog Srbina ubiti stotinu muslimana

sa

Gotovo deset i po godina sam na vlasti, nikada nijednu ružnu riječ nisam rekao o Bošnjacima, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Ponovo predstavlja sebe kao mirotvorca u regiji, krijući svoju ratnu prošlost. Tvrdi i da je izmišljeno da je bio snajperista tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Vučić se ratne 1995. godine pozdravio sa zločincem Šešeljom na položajima iznad opkoljenog Sarajeva, a u rukama je držao automatsku pušku, pokazuje to i snimak, objavljen prije nekoliko godina.

A šta je Vučić radio i govorio prije nego je bio na vlasti? Javnosti je dobro poznat iz ratnih vremena kada je kao potrčko zločinca Vojislava Šešelja huškao na rat.

Kamere RTS-a zabilježile su govor mladog Vučića u Skupštini Jugoslavije 1995. godine.

– Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana! Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo smije li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom – prijetio je Vučić zbog NATO-vih udara na srpske položaje tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Zato malo ko vjeruje u Vučićevu navodnu katarzu i njegovo pozivanje na mir i dijalog u regionu dok tablodi pod njegovom kontrolom koriste i najmanju priliku da šire mržnju i raspiruju međunacionalne tenzije.