Vukanović tvrdi: Dodik daje dio "Elektroprivrede" da bi dobio pomoć od Mađarske

.
Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast, istakao je Vukanović

 

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović gostovao je na BN televiziji te je tvrdio da je sva predstava u Tužilaštvu BiH oko prijenosa nadležnosti politička farsa.

- Kada sam pitao šta ste uradili sa predmetom "Vila" Milorada Dodika, što to Tužilaštvo nikada nije uradilo. Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa - kazao je Vukanović.

Vukanović je otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

- Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda RS i Luka Petrović (generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast - istakao je Vukanović.

Dodao je da će od Mađarske dobiti 100 miliona eura kredita.

- Znate li što ga drži Orban? On sa njim pravi probleme, njima tobož stavlja neki veto, a onda on kaže dajte mi u izbornoj godini dogodine 15 milijardi eura da Mađarska ima, a onda će pustiti niz vodu - dodao je Vukanović.

Kaže da je papire dobio od ljudi iz Elektroprivrede

Orban je prije tri dana objavio kako će blokirati bilo kakav pokušaj uvođenja sankcija Miloradu Dodiku te kako RS-u daje finansijsku pomoć od 100 miliona eura. Sredstva su navodno namijenjena za sektor malih i srednjih preduzeća.

Izvor: