Vulin: Ova generacija će ostvariti ujedinjenje srpskog naroda, RS nema vojsku, ali Srbi imaju

.
Osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor srbijanske Bezbjednosne informativne agencije BIA Aleksandar Vulin je rekao da je dužnosti ove generacije srpskih političara da ujedine Srbe gdje god žive.

Vulin je kazao da je proces ujedinjenja počeo i da se više ne može zaustaviti kazavši da šta god bude radio u životu to će činiti kao "zagovornik stvaranja srpskog sveta".

“Znate li Vi kako je velika i važna borba koju vodim. Znate li Vi šta je srpski svet? U mojoj političkoj generaciji ću doživjeti ujedinjene srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo. To je ta veličina ove generacije. To je naša dužnost da ujedinimo Srbe gdje god budu živjeli”, rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Pink.

Pohvalio je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Predsjednik Vučić je autentični vođa srpskog naroda. Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku, baš kao što srpski narod nema jedinstvenu državu, ali ima svog predsjednika, jednog predsjednika, ima predsjednika Aleksandra Vučića. Bavio se ili ne bavio politikom u budućnosti, vjerovat ću u nezavisnu Srbiju i politiku stvaranja srpskog sveta", poručio je Aleksandar Vulin.

Dodao je kako je ponosan na nedavno odlikovanje predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Ponosan sam na orden koji sam dobio od ruskog predsjednika Putina zato što sam bezuslovno i apsolutno čuvao interese Republike Srbije i srpskog naroda gdje god on da živi", istakao je Vulin.

Vulin je početkom novembra prošle godine podnio ostavku na funkciju direktora BIA nakon što ga je Ministarstvo finansija SAD u julu stavilo na listu sankcija zbog umiješanosti u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu drogom ali i zbog veza sa Rusijom.

Dok je bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je koordinirao prisluškivanje ruskih disidenata u Beogradu, što je kasnije dovelo do njihovog hapšenja. Beograd je bio u fokusu međunarodne sigurnosne scene bio jer je Vulin sigurnost zemlje stavio u službu diktatorskog režima Vladimira Putina i tako mu pomogao da se obračuna s političkim protivnicima.

Vulin je bio glavni akter međunarodnog skandala kada je u maju 2021. skupina ruskih disidenata predvođena Vladimirom Kara-Murzom i Andrejem Pivovarovim boravila u Beogradu.

 

Foto:Screenshot/TV Pink