Za aktivnosti održavanja godišnjice Petog korpusa Armije BiH organizacioni odbor formirao operativnu grupu

Home

Za aktivnosti održavanja godišnjice Petog korpusa Armije BiH organizacioni odbor formirao operativnu grupu


I ove godine Organizacioni odbor čine ratni generali, komandanti brigada, predstavnici boračkih udruženja, dobitnici najviših ratnih priznanja i odlikovanja, predstavnici RTV USK-a.

U sali Vlade USK-a danas je održan prvi radni sastanak članova Organizacionog odbora za obilježavanje dvadeset pete godišnjice od formiranja Petoga korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, 21. oktobra 1992.godine. Nakon brojnih prijedloga kako obilježiti ovu jubilarnu godišnjicu, formirana je operativna grupa koja će raditi po određenim segmentima, a konkretne aktivnosti i zadaci bit će poznati već u ponedjeljak, kada će se ponovno okupiti članovi Organizacionog odbora.

Organizacioni odbor za obilježavanje dvadeset i pete godišnjice formiranja Petoga korpusa Armije R BiH formirao je svojim rješenjem ministar za pitanja boraca i RVI-a Dževad Malkoč, a na njegovom čelu je Hamdija Abdić - Tigar, ratni komandant 502. viteške brigade. I ove godine Organizacioni odbor čine ratni generali, komandanti brigada, predstavnici boračkih udruženja, dobitnici najviših ratnih priznanja i odlikovanja, predstavnici RTV USK-a. Vlada USK-a je u decembru prošle godine donijela odluku o izradi Monografije Petoga korpusa ARBiH čije su aktivnosti pri kraju i trebala bi biti promovisana na Dan 5. korpusa, 21. oktobra.

Za konkretiziranje aktivnosti i zadataka na obilježavanju jubilarne godišnjice Petoga korpusa Armije R BiH zadužena je operativna grupa koja će na već narednom sastanku u ponejedjeljak donijeti okvirni plan aktivnosti i utvrditi ko je za šta zadužen. Na prijedlog nekih članova Odbora da se organizacija obilježavanja godišnjice 5. korpusa povjeri i drugim općinama i gradovima, Bužimu i Bosanskoj Krupi, predsjedavajući Abdić je istakao kako nema ništa protiv toga, i izrazio nadu da će se o tome postići konsenzus. No, ova godišjica se treba obilježiti u Bihaću o čemu su se svi složili.

 

(Izvor: RTVUSK)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 20/09/2017 - 14:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top