Za čiji život strahuju u grupi Pravda za Dženana? / Jedno ste nam dijete uzeli na pravdi Boga, drugo nećete, zapamtite to!

.
Odluka o puštanju na slobodu svih optuženih u slučaju Memić, jako je pogodila Dženanovu sestru, Arijanu Memić

Grupa "Pravda za Dženana Memića" oglasila se danas na svojoj Facebook stranici povodom odluke Suda BiH, da na slobodu pusti sve optužene u slučaju Memić, uključujući Alisu Mutap i njenog oca, Zijada Mutapa.

 

Iz grupe "Pravda za Dženana Memića" kažu da su šokirani odlukom Suda BiH.

 

- Zijad Mutap i Hasan Dupovac su pušteni u kućni pritvor, dok je Alisi Ramić (rođ. Mutap), Josipu Bariću i Muarmeru Ožegoviću naloženo da se javljaju u policiju. Svima njima je zabranjen kontakt međusobno, kao i sa pojedinim drugim osobama i svjedocima.

To ne znači da su oni oslobođeni, mjere zabrane su im izrečene, a čekamo na potvrđivanja optužnice u narednim danima, naveli su iz ove grupe.

 

Poručuju da neće dozvoliti neće dozvoliti da na pravdi Boga uzmu još jedno dijete.

Uzeli ste nam Dženana na pravdi dragoga Boga, nećemo vam dopustiti da uzmete još jedno naše dijete! Zapamtite to! Nismo se oglašavali do sada, jer smo prvo željeli da se čujemo s porodicom Memić, naveli su.

Otkrili su da je riječ o Arijani Memić, Dženanovoj sestri, koju je odluka Suda BiH jako pogodila.

 

- Tako smo saznali, da je našu dragu Arijanu ova odluka jako pogodila. Uz porodicu Memić smo od samog početka i znamo koliko je Arijana jaka, koliko nikada nije dopustila da je bilo kakva reakcija, bilo kakava laž zaustavi na njenom putu - putu ka pravdi za svoga brata, saopćeno je iz grupe "Pravda za Dženana Memića".

 

Uputili su poruku podrške Arijani Memić.

 

- Koristimo priliku da joj se i na ovaj način obratimo i kažemo, koliko nam je žao što sve ovo mora prolaziti iz dana u dan, što mora trpjeti tako mlada, toliko udaraca.

 

Arijana uz tebe smo, čuvamo te kao zjenicu oka!

 

Punih 5 i po godina si stajala uspravno, danas su te uspjeli udariti nisko. Ovaj udarac jeste težak, ali imaš SVE NAS, da ti čuvamo leđa, da te ako treba i na rukama nosimo do pobjede, navodi se, između ostalog, u njihovom obraćanju.