Za neke heroje/heroine ne saznaš i ne vidiš ih svaki dan

.

Svaki novi dan sa sobom nosi nova iskušenja, kao i naš život koji je, zapravo, jedno veliko iskušenje. Bez obzira kakva bila, možemo se složiti da svaki dan vodimo borbu, i svi smo heroji/heroine u svojim životima.

Građanka Velike Kladuše, Nudžejma Karajić, je prepoznala jednu takvu heroinu, pa podijelila njenu inspirativnu priču.

Riječ je o Delili koja ima 24 godine i potpuno je slijepa od rođenja.

Završila je osnovnu školu, a zatim i srednju školu za fizioterapeutkinju u Sarajevu. Krenula je na fakultet, ali pošto nije prilagođen njoj i zbog prevelikog stresa odlučuje da to stopira, te se vraća u Veliku Kladušu.

U želji da bude u određenoj mjeri samostalna, otvara Masažni studio Lilly. Do neko vrijeme Masažni studio Lilly je dobro radio, ali zbog nezainteresovanosti građana uskoro će morati biti prinuđena da ga zatvori.

Šta će onda Delila raditi, ne znamo, ali je ovo sigurno naša sramota. Ako smo spremni dati 40-50 KM i više za nokte, šminku, parfeme, odjeću, frizuru itd., odvojimo i 25-30 KM za jednu masažu kod naše drage Delile.

Delila je jako druželjubiva i komunikativna osoba, dođite i popričajte s njom, poslušajte njenu životnu priču, razbijte predrasude.

Delili je borba svaki dan.

Masažni studio Lilly se nalazi na Jošama odmah pored frizerskog salona. Svoj termin možete zakazati do 30.12. Podržimo našu heroinu!