Za period od šest mjeseci mandata: Fikret Abdić, negativno uticao na politiku na višem nivou!

Home

Za period od šest mjeseci mandata: Fikret Abdić, negativno uticao na politiku na višem nivou!


Mnogi politički analitičari već priliko same kandidature trenutnog načelnika Velike Kladuše su istaknuli niz negativnih posljedica.

Izbor Abdić Fikreta na poziciju načelnika je bila sigurna opklada, narod u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, kao i u svim dijelovima još uvijek živi u prošlosti, pa je i zbog te prošlosti izazvan domino efekat na viši, kantonalni nivo vlasti.

Odjednom je Laburistička stranka nepoželjan partner, partner koji ne može stabilizirati stanje. Primjera radi, na nivou USK je nemoguća misija da koaliraju SDA i Laburistička stranka, dok je na nivou Federacije dozvoljeno koaliranje sa HDZ (iako su bili u sukobu), također i nivou BiH koalicija SDA – SDS. Da li je neko namjerno to učinio da skrene priču u Krajini sa bitnijih tema, vrijeme će pokazati. No, svi su znali da ta kandidatura će izazvati te posljedice, prema tome, cijela analiza rada prvih 6 mjeseci načelnika Velike Kladuše se može svesti na te posljedice i niz savjetnika i poniženja državnih službenika u općinskom organu uprave.

Kratka analiza, bez konkretnih rezultata rada, bar za sad. Ono što je rezultat načelnikovanja načelnika općine Velika Kladuša je pojačane tenzije zbog dešavanja od prije 20 godina.

 

Svjedoci toga smo bili u nekoliko situacija što su zabilježile kamere pojedinih medija. Najave o preporodu Velike Kladuše još uvijek su samo najave, a zbog niza negativnih posljedica koje je izazvala kandidatura pa kasniji izbor načelnika općine Velika Kladuša, ocjena je 3/10.

 

(Izvor: USN)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 23/05/2017 - 08:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top