Zabava završila tragedijom: Tri prijatelja ispala iz kanua, jedan je nestao

rijeka
Kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na džet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom

Za 30-godišnjim je muškarcem u toku je potraga na rijeci Dravi kod Osijeka.

Glas Slavonije javlja da je nestali bio u kanuu s još dvije osobe kada se plovilo prevrnulo. Sve se dogodilo u blizini Motonautičkog kluba Neptun, prekoputa zoovrta, u subotu oko 17 sati.

Trojica prijatelja su odlučila vrući junski dan iskoristiti za vožnju kanuima po Dravi. U jednom se trenutku jedan od kanua, onaj koji se posljednji otisnuo od obale, prevrnuo. Tri mlada muškarca našla su se u Dravi i počela su plivati prema obali.

Nedugo prije nego što su mladići porinuli kanue u Dravu, do istog se spusta džet-skijem dovezao jedan muškarac, koji je mladiće upozorio da budu oprezni jer je na tom dijelu jako opasno zbog privezanih šlepova i jakih struja.

Muškarac je krenuo prema svom kombiju i prikolici, namjeravajući izvući džet-ski, kada je čuo vrisku i vidio da se jedan od kanua prevrnuo 15-20 metara od spusta.Odmah je, kako javlja Glas Slavonije, dotrčao do svog džet-skija, upalio ga i odjurio po mladiće u vodi. Dvojica su se uhvatila za džet-ski, a upitao je i 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, treba li mu pomoć. Kako je on odgovorio negativno, da će sam do obale, vozač džet-skija dva je njegova prijatelja dovezao do obale.

Kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na džet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom. Vozač džet-skija svojim je plovilom pokušavao locirati mladića.

Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci. Dali su se u potragu za nestalim 30-godišnjakom, no ona je bila neuspješna, i u subotu i u nedjelju.Kanu koji se prevrnuo izvučen je na obalu kod Neptuna. Inače, 30-ak metara od mjesta s kojeg su mladi muškarci porinuli kanue uz obalu su privezani brodovi, a oko njih su veoma jake struje.


Foto: Glas Slavonije