Zabranjeni gotovo svi korona protesti najavljeni za ovaj vikend

.
Bečka policija zabranila je gotovo sve korona proteste registrirane za ovaj vikend u Beču. Razlozi zabrana uglavnom su isti kao i dosad – organizatori su dobro poznati po tome što se nisu pridržavali zahtjeva na svojim prethodnim skupovima ili je za očekivati ​​da se neće poštivati ​​mjere minimalne udaljenosti od dva metra.

Budući da nije isključeno da će ljudi okupiti unatoč zabranama, policija će, prema vlastitim navodima na bečkim ulicama biti prisutna s “dovoljnim brojem” policijskih trupa.

 

Iz bečke policije su potvrdili da je dosad otkazano ukupno šest najavljenih prosvjeda. Prema tome otkazana su i dva veća prosvjeda koja su najavljena za ovaj vikend. Onaj na Karlsplatzu na kojem je najavljeno 2000 ljudi, te onaj na Heldenplatzu s do 1500 ljudi. Policija trenutno razmatra još dva najavljena prosvjeda, uključujući i “Auto-Corso” prosvjed najavljen za subotu.

 

Prosvjed za “dječja prava” najavljen za subotu odobren je, ali je registriran za samo 50 osoba. Ostaje vidjeti hoće li se prosvjednici ovaj vikend okupiti ili će prosvjedi doživjeti još jedan debakl, kao prošlog vikenda.