Derbi devetog kola BH Telecom Fair Play lige: Zahuktana Krajina na posrnuli Telecom

Stanje na tabeli BH Telecom Fair Play lige tri kola prije grupne faze nije nimalo jednostavno. Mnogo je kalkulacija, ali samo jedna činjenica: samo osam ekipa ide u fazu razigravanja. Deveto kolo donosi nam možda i ključne duele kada je u pitanju plasman u knock out fazu osme sezone takmičenja.

Hadžićani su nakon neuvjerljivog start napokon uhvatili formu i kao takvi melju sve pred sobom, a u ovom kolu su favoriti nad ekipom Studenata koja je izgubila sve šanse za prolaz dalje. Pobjeda u ovom susretu, uz kiks trenutnog lidera ekipe Fine Line, značio bi da SU Futuro preuzima lidersku poziciju dva kola prije kraja grupne faze.

Momci iz Srebrenice će sigurno željeti da što prije zaborave poraz iz prošlog kola, a priliku za iskupljenje imat će protiv ekipe Zamma, koja je pod liderstvom Mulahmetovića ponovo vraćena na staze pobjede i u ovom susretu ima ulogu blagog favorita.

Deset golova iz prošlog kola dokaz su da se u taboru Tempa ne šale i da jasno daju do znanja koje su njihove ambicije. U ovom kolu snage će odmjeriti protiv iskusne ekipe Apotekara , koja je u prošlom zabila samo pogodak manje u odnosu na rivala iz ovog kola. Nadamo se da će obje ekipe nastaviti istim ritmom i da ćemo moći uživati u novoj golijadi na parketu dvorane na Mojmilu.

Reunited u derbiju kola protiv lidera tabele, ekipe Fine Line, juri svoju treću uzastopnu pobjedu koja bi im uveliko olakšala posao ulaska u razigravanje, te uz kiks pratioca i potvrdila kartu za najboljih 8. Ipak, Fine Linije ne drže bez razloga vrh tabele i sigurno je da će htjeti da tu ostanu i nakon ovog kola. Sve u svemu, meč vrijedan svake pažnje.

Napad Krajine je imao svoj dan u osmom kolu lige, a brojali su čak do devet pogodaka. Sa druge strane BH Telecom ima niz od dva poraza, što ih je dovelo u nezavidnu situaciju da od gotovog mogu napraviti veresiju. Duel koji je donosi izravnu borbu za plasman u drugi krug takmičenja mora biti na listi onih koji vole i prate čarolije futsala i BH Telecom Fair Play lige.

Ljiljani su porazom od Zamma pali na devetu poziciju, a u duelu protiv Svitanja sve osim pobjede značilo bi da će tu vjerovatno i ostati. Iako je Svitanje u prošlom kolu primilo čak devet pogodaka, ne daje nam za pravo da ih otpisujemo, jer nikad se ne može znati kada će pomrsiti račune svojim protivnicima.

Deveto kolo je pred nama, kolo koje će odlučiti većinu prolaznika u narednu rundu takmičenja. Dođite u dvoranu “Ramiz Salčin” u i nedjeljnom poslijepodnevu bodrite svoje momčadi ka ostvarenju željenog cilja.

Fair Play ,više od igre!

Image