Zajednički projekat Grada Bihaća i USAID-a

Grad Bihać zajedno sa USAID-om realizirao je zajednički projekat izgradnje glavnog distributivnog cjevovoda u Poslovnoj zoni „Kombiteks“ i spoj na glavni gradski vodovod vrijedan 150.000 KM. Riječ je projektu kojim se potvrđuje uspješna zajednička saradnja Grada Bihaća i USAID-a o čemu su danas u Bihaću razgovarali Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Peter Duffy, direktor USAID-a u BiH.

Kombiteks je dobar primjer kako se jedno preduzeće može izvući iz stečajne priče sa uspjehom. Ovo je područje bit će buduća poslovna zona i zahvaljujući stečajnom upravniku i vlasnicima firmi koje su kupili parcele danas imamo preko 30 firmi u ovom području sa oko 200 radnika. Hvala USAID-u na podršci koju su dali ovom projektu, a isto tako hvala vlasnicima firmi koji su u Kombiteksu i koji otvaraju nova radna mjesta“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Nakon razgovora u Gradskoj upravi Bihać, direktor Duffy i gradonačelnik Fazlić zajedno sa vlasnicima poslovnih objekata, obišli su Poslovnu zonu Kombiteks i uvjerili se u potencijal kojeg pruža PZ Kombiteks.

Ovo je uistinu dobar zajednički projekat koji će omogućiti brži razvoj Poslovne zone Kombiteks i raduje me spremnost lokalnih vlasti da nastave sa podrškom privredi kroz širenje poslovne zone. Ovo područje ima dobar potencijal i uvjeren sam da će se obezbijeđivanjem vode otvoriti priča oko razvoja privrede“- istakao je direktor Duffy.

Mirzeta Isić, vlasnica jednog od prostora u PZ Kombiteks, istakla je da je podrška Grada i USAID-a dobra priča koja omogućuje privrednicima da otvore nova radna mjesta u gradu Bihaću.

Naše preduzeće odradilo je ovaj projekat i omogućilo prvo distribuciju vode privrednim subjektima u Kombitreksu, a drugo omogućili smo stanovnicima naselja Hatinac bolji pritisak za privatnu potrošnju“- naglasio je Damir Felić, direktor JP Vodovod Bihać.

Izvor: