Zakon o municiji na USK-u. Nas će da brane naši političari

.

Svi smo svjesni stanja trenutnog u Europi ali smo i svjedoci da su jučer susjedi za 18.3.2022 godine pozvali razervni sastav ”kažu radi civilne vježbe.” Isti ti ili slični civili su nas devedesetih počeli ubijati.

Na području USK, postoji 8 lovačkih udruženja. U tih šest udruženja je oko 5000 registrovanih lovaca, da podsjetim ”s tim istim lovačkim oružjem se krenulo u odbranu države Bosne i Hercegovine.

Vlada USK je donijela zakon kojim je trebala da olakša dobivanje lovačkog naoružanja ali i kratkih cijevi (pištolja) te municije.

šta je uradila Vlada USK-a?

Vlada je pokušala da napravi Zakon sličan kantonu Sarajevo i Hercegovačko-Neretvanskom kantonu, međutim, zbog nepoznavanja terminologije iz oblasti kriminalistike kao sto je “javno mjesto”, “vazdušno oružje, nejasnih termina kao “meci za municiju” kao i oduzimanje oružja i municije bez pokretanja prekršajnog ili krivičnog postupka koje ide na uništenje kao i niz ostalih propusta dobili smo Zakon koji je nesprovodiv u praksi i kome je cilj razoružavanje stanovništva kako od vatrenog oružja tako i od svih ostalih vrsta nevatrenog oružja.

Inicijativu da se promijeni ovo trenutno stanje uputio je Kantonalni zastupnik Hadis Jusić.