FL Wood: Žalimo zbog kašnjenja isporuke peleta, nismo imali namjeru oštetiti kupce

Čelništvo kompanije FL Wood obratilo se portalu Klix.ba nakon članka o slučajevima čekanja na isporuku peleti. FL wood izražava žaljenje zbog novonastale situacije, ali i navodi kako neke pojedinosti, poput prodaje firme, nisu tačne. Saopćenje prenosimo u nastavku.

"Naime, u objavljenom tekstu navodite kako su pogoni fabrike napušteni i kako se unutra nalaze samo čuvari što ne odgovara istini i činjenićnom stanju. Činjenica jeste da društvo ima određenih poteskoća u poslovanju, ali bez obzira na to, Uprava društva stoji iza obaveza koje ima prema nasim cijenjenim kupcima kada je u pitanju isporuka peleta. Izražavamo žaljenje zbog nemogućnosti da ispoštujemo oćekivanja naših kupaca,ali smo spremni da zajednički iznađemo najbolje moguće rješenje. Obzirom na zakašnjenja u isporuci peleta, našim cijenjenim kupcima ne osporavamo da svoja zakonska prava traže i sudskim putem", kaže se u saopćenju firme FL Wood.

Dalje se tvrdi kako navodi Latife Vražalica Hadžibajrić, o prodaji ove i sestrinske firme nisu tačni. 

"Odgovorno tvrdimo da nijednog trenutka nismo imali namjeru da na bilo koji način oštetimo ili prevarimo naše kupce, kao i da ćemo učiniti sve što je u našim mogućnostima da ispoštujemo obaveze koje imamo. Trudimo se da sukcesivno isporućujemo pelet, u skladu sa trenutnim proizvodnim mogućnostima. Sve naše kupce koji su ovim tekstom prestrašeni pozivamo da kontaktiraju ili posjete sjedište društva i uvjere se u sve gore navedeno. Jos jednom, izražavamo iskreno žaljenje zbog trenutne situacije ali stojimo iza obaveza našeg društva prema cijenjenim kupcima", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, portal Klix.ba je pisao o problemu građana koji su naručili pelet iz firme FL Wood iz Foče, čiji je vlasnik Egipćanin Muhamed Fekri, a koji već mjesecima čekaju na isporuku.