Zamjenik reisu-l-uleme u posjeti Krajini- Podrška Islamskoj zajednici u našem kraju

asd
Svoju posjetu zamjenik reisu-l-uleme prof. dr. Enes Ljevaković je počeo susretom s muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem i njegovim saradnicima. Na ovom sastanku je muftija Kudić predstavio zamjeniku reisu-l-uleme projekte koji su trenutno u toku na prostoru Bihaćkog muftiluka, te ga upoznao sa onim što je do sada realizirano.

Nakon prijema u Muftijstvu bihaćkom zamjenik reisu-l-uleme je predvodio džuma-namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću, te u pratnji predstavnika Muftijstva obišao novosagrađeni objekat Medžlisa IZ Bihać koji se nalazi uz Gradsku džamiju i koji će u narednom periodu biti stavljen u funkciju i služiti brojnim projektima koje realizira ovaj medžlis. Istog dana upriličena je i posjeta Kulen Vakufu, mjestu rođenja prvog reisu-l-uleme Mustafe Himli-ef. Hadžiomerovića.

Drugog dana, zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevaković je posjetio Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, gdje je sa dekanom prof. dr. Hajrudinom Hodžićem i profesorima ovog fakulteta razgovarao o dosadašnjim projektima, te o vizijama za razvoj fakulteta u budućnosti. Dr. Ljevaković je potvrdio da Islamska zajednica čvrsto stoji iza ove visokoškolske ustanove i bezrezervno podržava dekana i njegove saradnike u onome što rade, te će im i u buduće biti na usluzi kada su u pitanju koraci koje će poduzimati u svrhu jačanja kapaciteta ovog fakulteta.

I kao završna aktivnost posjete zamjenika reisu-l-uleme Muftijstvu bihaćkom je hafiska dova hafizi Ilmi Ogrešević u džematu Brekovica. Hafiza Ilma Ogrešević je prva hafiza- žena na području Medžlisa IZ Bihać i deveta u Medžlisu IZ Bihać u posljednjih dvanaest godina.