Zapaljen auto Predraga Nešića, brata budućeg ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

sa

Jutros u 6 sati u Istočnom Sarajevu zapaljeno je auto Predraga Nešića.

U pitanju je vozilo Land Rover u vlasništvu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz DNS-a Predraga Nešića. On je brat predsjednika DNS-a i budućeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića.

Auto Predraga Nešića: Izgorio prednji dio

“U ulici Sarajevske brigade u Istočnom Novom Sarajevu gorio je jedan terenski automobil, ne više. Na terenskom vozilu izgorio je prednji dio.

Dojavu o požaru smo dobili u 5.45 sati. Intervencija je završena u 6.25 sati. U intervenciji je učestvovala jedna vatrogasna ekipa”, rekli su u Vatrogasnoj brigadi Istočno Sarajevo.

Vatra sa Nešićevog džipa oštetila je i automobil koji je u vlasništvu Mladena Božovića, Nešićevog punca i šefa kabineta smijenjenog Miloša Lučića.

Prije hapšenja, Lučić je obavljao dužnost ministra za civilne poslove i ljudska prava Bosne i Hercegovine, prenosi TV BN.

Pronaći počinioce

DNS je u saopštenju naveo da najoštrije ugrožavanje imovine narodnog poslanika Predraga Nešića i poziva nadležne organe da hitno reaguju, pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv tog vandalskog čina.

“DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi!”, navodi se u saopštenju DNS-a.

Do požara je pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo u Istočnom Novom Sarajevu. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su potvrdili da je u toku uviđaj.