Zašto ministar koji je prodavao bolesne krave želi da uvede cenzuru nepoćudnim medijima

Home

Zašto ministar koji je prodavao bolesne krave želi da uvede cenzuru nepoćudnim medijima


Povodom reagiranja Edina Ramića, funkcionera i federalnog ministra SDA, koji javno proziva zašto je SBB za predsjednicu NO "BH Telecoma" predložio poznatu makroekonomisticu i eksperta Svetlanu Cenić, Pres-centar SBB-a saopćava:

U strahu da će Svetlana Cenić početi da zaustavlja neviđenu korupciju koju je u naslijeđe ostavio zet Bakira Izetbegovića Jasminko Akšamija, Ramić Cenićki prigovara da je bila prevodilac Biljane Plavšić.

Ramić zaboravlja da je Bakir napravio koaliciju sa Karadžićevim SDS-om, odnosno sa strankom koja je iznjedrila genocid, masovna ubijanja Bošnjaka i najteže ratne zločine pod vodstvom Ratka Mladića i drugih generala. Ministar Ramić, također, zaboravlja da je SDA izabrala koaliciju sa Karadžićevom kćerkom Sonjom i da je u svoje zvanične prostorije primila jednog Cicka Bjelicu tokom pregovora o koaliranju.

Zbog usporedbe sa Cenićkom, Ramića treba podsjetiti, primjera radi, i na izbor ministra Dragana Mektića. On se javno hvali da je, kao veliki ratnik, širom BiH pucao i s ponosom ističe da je zbog toga nagrađen najvećim ratnim odlikovanjima vojske Republike Srpske. Cenićka nije pucala ni u koga, a Ramićevi i Bakirovi koalicioni izabranici jesu.

Kao narodna, ali i multinacionalna stranka, SBB će predlagati i pripadnike drugih naroda na važna i antikoruptivna mjesta i, čini se, to je ono što najviše boli Ramića. Uostalom, ministar koji je kriminalno povratnicima u RS sa svojim taldžijama prodavao bolesne krave, Cenićka kao visokomoralna osoba sigurno zbog toga i smeta.

Koruptivnog Ramića najviše boli što je jedini nepokoreni medij u Federaciji „Dnevni avaz“ objavio intervju sa srebreničkom majkom Hajrom Ćatić. Ona je rekla da, misleći upravo na Ramića i slične, „da zbog izbora gaze preko mrtvih“.

Stoga, svojim reakcijama Ramić i SDA neće uvesti cenzuru, čak i srebreničkim udruženjima, a tu su SBB i Radončić, njima najveća i nepremostiva prepreka, saopćeno je iz SBB-a.

 

(Izvor: Pres-centar SBB-a)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 29/09/2017 - 19:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top