Zastoji na putevima u nekoliko bh. gradova, vozači se pozivaju da koriste alternativne pravce

Zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“ u Podmilačju danas od 10 do 22 sata i sutra od 6 do 16 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka.

U pomenutim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka. Iz istog razloga, sutra (24.06) do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Zbog izvođenja sanacionih radova na vijaduktu Reljevo, u smjeru petlja Butile-Sarajevo sjever zatvorena je preticajna traka.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminerskih radova na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće), svakodnevno, u vremenu od 07 do 14:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.