Zastupnici otkazali poslušnost Šepiću, Obradović smijenjen s mjesta potpredsjednika kluba

Troje parlamentaraca iz Nezavisnog bloka u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine smijenilo je s mjesta potpredsjednika zastupničkog kluba Amera Obradovića, zastupnika odanog predsjedniku te stranke Senadu Šepiću.

Za predsjednika Kluba Nezavisnog bloka izabran je Eldin Vrače, dok je za potpredsjednicu, umjesto Amera Obradovića, izabrana Dženana Hodžić. Pored ovih zastupnika dostavu podataka ostalim zastupnicima o rukovodstvu kluba potpisao je i Elmedin Voloder. 

Predsjednici klubova zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisnog bloka (NB) Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali su nedavno koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanju u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kako prenosi Klix.ba. 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić oglasio se brzo nakon toga tvrdeći kako Nezavisni blok nije koalirao sa SDA te da Eldin Vrače uopće nije član stranke na čijem čelu se nalazi. 

Ipak, zvanične informacije pokazuju kako Šepić u Parlamentu Federacije BiH ima utjecaj samo na jednog od četiri zastupnika, odnosno na Amera Obradovića. Ostatak Kluba zastupnika iz Nezavisnog bloka ostao je odan osnivačima ovog političkog subjekta, među kojima su, između ostalih, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Miralem Redžić. 

Osnivači Nezavisnog bloka nedavno su organizovali konferenciju za javnost na kojoj su istakli kako Šepić djeluje nestatutarno te da on nema legitimitet govoriti o tome da li će Nezavisni blok ući u koaliciju sa SDA.

Image