Zatekla se u blizini požara i snimila apokaliptične scene kod Splita (FOTO)

Home

Zatekla se u blizini požara i snimila apokaliptične scene kod Splita (FOTO)


Dok su ljudi na kontinentu spavali, sinoć iza ponoći, u Žrnovnici kod Splita vatrogasci su se doslovno borili za domove tamošnjih stanovnika.

U blizini velikog požara, koji je gutao sve pred sobom, našla se Damira Kalajzić, žena koja se iz hobija bavi fotografijom. Ona je snimila dramatične fotografije, koje objavljujemo u fotogaleriji.

qw

"Vidjeti ovaj prizor na vlastite oči i pri tome zabilježiti fotoaparatom ove trenutke, nije nimalo lako. Kada vidiš iz daljine kako vatra doslovno prijeti da proguta ljudske domove, kada vidiš koliko je to van kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama. Bez riječi sam", napisala je autorica fotografija uz objavljene fotografije.

q

Požar iznad prigradskog splitskog naselja buknuo je jučer ujutro, da bi se vatrogasci cijelog dana s njime borili. Najprije ih je na teren izašlo petnaestak, ali to nije bilo dovoljno. U noći je na tom mjestu dežuralo 60 vatrogasaca.

w

Iznad Žrnovnice nekada se nalazila i kasarna JNA, pa se smatra da je jedan dio područja zahvaćenog požarom pod minama. Nadležni su stoga izvijestili da vatrogasci u minirano područje ne ulaze, jer im prijete eksplozije.

qwe

Kanaderi i air-traktori u jutarnjim satima nisu mogli učestvovati u gašenju, nego su se priključili poslijepodne, kad se požar već proširio izvan područja koje se smatra miniranim.

Prema dostupnim informacijama, požar iznad Žrnovnice sad je pod kontrolom. Kakve su bile posljedice po imovinu, zdravlje i živote ljudi, za sada nije poznato.

e

Na područje Žrnovnice upućene su i cisterne s pitkom vodom.

Stanje na požarištima je puno bolje nego jučer i očekuje će se da će vatrogasci danas napokon sanirati vatrenu stihiju, koja je uplašila građane Splita i okolice i rastužila cijelu Hrvatsku, piše Novi list.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Tue, 18/07/2017 - 13:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top